Pikant gebakken kip in slablaadjes
Aantal personen: 4-
Ingrediënten
1 el geraspte limoenschil
1-2 rode chillipepers, zonder zaadjes,fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 el sesamolie
2 elsojasaus
1-3 tl garam masala of kerriepoeder
500 gr kipfilet, in reepjes
2 el olie
5 lente- uitjes, in ringen
2 kroppen Hollandse sla, de blaadjes uit het hart
50-75 gr ongezouten pinda‘s, grofgehakt
2-3 el geroosterde sesamzaadjes
2 el kleine korianderblaadjes of grofgesneden peterselie
Bereiden
Meng voor de kruidenmarinade limoenschil, chillepepers, knoflook, sesamolie, sojasaus en garam masala.
Roer de kip erdoor en laat het mengsel 10 min staan om de smaken te laten intrekken. Verhit de olie en roerbak hierin het kipmengsel op hoog vuur 4-6 min. Voeg de lente-uitjes toe en bak deze 1-2 min mee. Verdeel het kipmengsel over de slablaadjes.
Strooi de pinda‘s sesamzaadjes en koriander erover.
Lekker met oosterse noedels of rijst.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Peper met kippenmaagjes en kippenlevertjes:
Coq au vin (kip gestoofd in rode wijn)
Blanquette van kip
Hot chickenstick met pinda-kokossaus
Kip met kersen in croissantdeeg